Island -09

Häftig natur, konstig mat och en hel del äventyr

Det hela började med att mina föräldrar skulle till Island för att hälsa på en gammal vän till min pappa. Island hade länge varit en dröm och eftersom jag dessutom nyligen köpt ny kamera var det svårt att tacka nej på frågan om jag ville hänga med.

Senare visade det sig att den här vännen var en störtskön krigsveteran från FN, som gjorde allt för att visa att han var en riktig viking. Han hade en helt OK tomt också, närmare bestämt 1 500 hektar (dvs 15 km2 eller 1 050 fotbollsplaner). På tomten fanns bl.a. tre vattenfall och två 400 m höga berg, samt en grymt imponerande utsikt.

Sammanfattningsvis är Island helt galet fint, konstigt och snudd på overkligt! Efter varje backkrön väntade en ny extrem vy så kameran fick jobba en del...

Hann dessutom med en hel del: åt haj, häst, torkad fisk, lamm, Skyr och vildfågelägg. Åkte 4WD på obefintliga vägar, ribbåt i fjordarna och lite färja. Kollade på geysrar, islandshästar, vattenfall, isberg och glaciärer. Badade i en (mycket) varm källa mitt ute i ingenstans, testade ansiktsmask i Blå Lagunen och bergsvandrade uppe på ett 400 m högt berg med några fåglar som enda sällskap.

Nåja, här är bilderna, döm själv!